HDP’den ‘vatandaşlıktan çıkarma’ açıklaması

HDP’den ‘vatandaşlıktan çıkarma’ açıklaması

HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım, İçişleri Bakanlığı’nın 130 kişi hakkında 3 ay içerisinde yurda dönmemeleri durumunda vatandaşlıktan çıkarılma kararını değerlendirdi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 20 ay önce Gülen’in vatandaşlıktan çıkartılacağını söylediğini hatırlatan Yıldırım, İçişleri Bakanlığı’nın kararına tepki gösterdi.

Bakan Soylu’ya seslenen Yıldırım, “Buradan Bakan Soylu’ya seslenmek istiyorum; Bizim arkadaşlarımızı vatandaşlıktan çıkarmaya sebep olabilecek ne bir yargı kararı var ne de hüküm giydiler. Yargıya talimat mı veriyor?” dedi.

HDP’li vekillerin adının Fethullah Gülen ile anılmasına tepki gösteren Yıldırım, “Faysal Sarıyıldız’ın, Tuğba Hezer’in, Özdal Üçer’in Fethullah Gülen ve şürekasıyla ne alakası olabilir ki, aynı listede yayınlanıyor.

Biri boğazına kadar darbeye batmış, biri de boğazına kadar darbenin mağduru olmuş arkadaşlarımızı aynı listede yayınlamak bilinçli bir politikanın ürünüdür” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı, 130 kişinin vatandaşlıktan çıkarılması için Resmi Gazete'de ilan yayınladı. Bu kişiler arasında Fethullah Gülen ile HDP'li milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer de bulunuyor.

Bu kişiler, bugünden itibaren 3 ay içinde Türkiye'ye dönmezse Türk vatandaşlığından çıkarılacak.