HPG’den Duhok’ta alıkoyduğu gence ilişkin açıklama

HPG’den Duhok’ta alıkoyduğu gence ilişkin açıklama

Rudaw'ın haberine göre, HPG, Duhok’un Amedi ilçesinde üç ay önce alıkonulan 29 yaşındaki Cotyar Muhsin’in “ajan” olduğunu ve bu nedenle tutuklandığını ileri sürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, Cotyar Muhsin’in Türkiye istihbaratına “ajanlık, gerillaların bulunduğu noktaların koordinatlarını vererek savaş uçaklarının bu bölgeleri bombalaması” suçlarından tutuklandığı ileri sürüldü.

Açıklamada, “Başta Cotyar’ın ailesi ve tüm akraba çevresi olmak üzere Cotyar’ın bu durumundan rahatsız olan değerli Behdinan halkımız, Cotyar’ı bu hale düşürenlerden hesap sormalı ve yakalarından tutmalıdı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Behdinan halkının ve Muhsin’in mensubu olduğu Berwari aşiretinin, “gençlerine sahip çıkmaları” çağrısında bulunuldu.

Ne olmuştu?

Cotyar Mushin, 29 Ocak’ta Amedi’nin Siyarê köyünde PKK tarafından alıkonulmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Çemanke Nahiye Müdürlüğü önünde bir araya gelen halk, Muhsin’in serbest bırakılması için eylem yapmış, akibetini sormuştu.

Muhsin’in annesi Leylixan Muhammed, “PKK’den çocuğumu serbest bırakmasını istiyorum. Oğlum hiç bir şey yapmamış. Onu kandırarak götürdüler. Bir kız gezme bahanesiyle çağırdı ve götürdüler” demişti.

Kaçırılan gencin babası Muhsin Hüseyin de, “29 Ocak’ta birisi telefon açarak karın olduğu bölgeye gezmeye gidelim demiş. Gittikten sonra PKK alıkoydu. Suçunun ne olduğunu bilmiyoruz. PKK özel kanallar aracılığıyla bize ‘çocuğunuz bizim elimizde bazı konularla ilgili sorular soracağız ve iki üç gün sonra bırakacağız” haberi gönderdi. Ama 98 gündür hala bırakmadılar ve serbest bırakılmasını istiyoruz” diye konuşmuştu.