HPG’den Gare operasyonuna ilişkin açıklama

HPG, Gare bölgesinde devam eden operasyonda örgütün elindeki esirlerin tutulduğu bir kamp yerinin de TSK tarafından boöbalandığını duyurdu.

HPG’den Gare operasyonuna ilişkin açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 10 Şubat günü Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde bulunan Gare Dağı bölgesinde “Pençe Kartal-2” adıyla operasyon başlattı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre dün yaşanan çatışmalarda 2 asker hayatını kaybederken 4 asker de yaralandı. Bakanlık bugün yaptığı açıklamada, yaralı askerlerden birinin yaşımını yitirdiğini duyurdu.

HPG: Sayı daha fazladır

PKK’nin askeri kanadı HPG ise yaptığı yazılı açıklamada, TSK kayıplarının daha fazla olduğunu ileri sürdü.

HPG Gare Eyalet Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, 10 Şubat günü gece saat 03:00’te savaş uçakları ve helikopterin katılımıyla başlatılan operasyonun devam ettiği belirtildi.

10 Şubat günü ve dün gece boyunca bombardımanların devam ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, bombalanan yerler arasında PKK’nin elindeki asker, polis ve “esirlerin” tutulduğu bir kampın da bulunduğu vurgulandı.

HPG, bombardıman sonuçları hakkındaki bilgilerin daha sonra paylaşılacağını duyurdu.

Açıklamada, “İşgalci güçler biri yüzbaşı, biri astsubay olmak üzere iki ölüsünü ve 4 yaralısını vermektedir. Ancak cezalandırılan işgalci sayısı daha fazladır” ifadelerine yer verildi.