HPG'den operasyonlara ilişkin açıklama

HPG'den operasyonlara ilişkin açıklama

Eylemler ve Türkiye'nin operasyonlarına ilişkin açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, Türkiye'nin özel savaş oyunlarıyla kayıplarını saklama telaşında olduğunu belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), eylemler ve Türkiye'nin saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HPG-BİM’in açıklaması şöyle:

“İşgalci TC ordusu 23 Ağustos günü akşam saatlerinde savaş uçakları ile Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanını rastgele bir şekilde bombalamıştır. Aynı saatlerde sınır hattında bulunan karakollar da Xantur alanını obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

İşgalci TC ordusu Heftanin alanına kapsamlı bir operasyon başlattığını kendi medyası aracılığıyla abartarak kamuoyuna servis etmiştir. İşgalcilerin şu anki operasyon bölgesi Kırya Reş ve Şivan ve Serbend karakollarının çevresini kapsamaktadır. Karakol çevreleri dışında işgalcilerin herhangi bir hareketi bulunmamaktadır.

Yapılan bombardımanlarda da herhangi bir kaybımız olmamıştır. Bölgede devam eden hareketlilik ile ilgili ayrıntılar elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Operasyon birlikleri hedef alındı

18 Ağustos günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Gırê Çolya, Hesena,Tepê Yadê ve Mılê Suwara alanlarında zırhlı araçların desteği ile bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz 19 Ağustos günü Gırê Çolya alanında operasyonun bir birliğini denetim altına almıştır. Bir süre denetim altında tutulan bu operasyon birliği 20 Ağustos günü saat 09.00’da güçlerimiz tarafından sabotaj taktiği ile vurulmuştur. Çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığı bu eylemdeki sayı netleştirilememiştir. Güçlerimiz aynı gün saat 17.00’da Gırê Çolya alanında operasyonun farklı bir birliğini hedeflemiştir. Yoğun ateş altına alınan bu düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Gerçekleştirilen bu eylemler ardından işgalci güçler Skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerler alandan uzaklaştırmıştır.

Amarog tipi araç darbelendi

17 Ağustos günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanında bir operasyon başlatmıştır. İşgalci güçler 18 Ağustos ve 19 Ağustos günleri işgalci TC ordusu Kato Kaval, Suwarê Xelê, Geliyê Marinos, Çele Cengê, Nokta Şehit Demhat, Bosıngê, Meydan Belekê, Koordine tepesi, Mezra Marinos, Şehit Kemal vadisi, Şehit Kemal tepesi ve Beytüşşebap boğazı alanlarına kadar operasyon kapsamını genişleterek bu bölgede arama tarama faaliyetleri yürütmüştür.

21 Ağustos günü saat 09.00’da güçlerimiz Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında Beytüşşebap ile Kejan karakolu arasında ilerlemekte olan operasyon gücüne ait bir konvoya yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Konvoyda bulunan Amarog tipi bir aracın hedeflenip darbelendiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Bölgedeki bu operasyon gizli birliklerin desteği ile devam etmektedir.

Hava saldırısı

24 Ağustos günü (bugün) saat 09.20’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Gise köyü alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”