DSG sınırdan çekiliyor

DSG sınırdan çekiliyor

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) komutanlarından Hesen Kamışlo, bugünden itibaren sınır hattında YPG-YPJ savaşçılarının yerine kentlerin askeri meclislerinin konuşlanacağını söyledi.

Hasekê’de, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bileşenlerinin yıllık toplantısı devam ediyor.

Toplantıda hazır bulunan DSG komutanlarından Hesen Kamışlo, ANHA’ya açıklamalarda bulunarak, “Bugünden itibaren Serêkaniyê ve Girê Spî’de, YPG-YPJ’nin yerine askeri meclisler, 5 km derinlikte konuşlanacak” dedi.

Kamışlo, DSG’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini kaydederek şöyle konuştu:

“Son süreçte yaşadığımız eksiklikler oldu, DSG sisteminin son şeklini ortaya çıkaramadık. IŞİD’in bitirilmesinden sonra DSG’de son şekli verebilmek için imkanlarımız oluştu. Tabanda kent meclisleri ve bölgesel meclisler oluşturuldu. DSG bundan sonra tüm bileşenleriyle, katılan tüm gücüyle tüzük, program ve tüm örgütlenme tarzında son şeklini oluşturacak.”

Türkiye'nin Efrîn’de yaptıklarının aynısını Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinde de yapmak istediğini kaydeden Kamışlo; “Türk devletinin üzerimizde büyük bir tehlikesi var. DSG olarak diyalogdan yanayız. Tüm çabamız çözüm için elimizden gelen görevlerimizi yerine getirmek içindir ve umuyoruz ki onlar da (Türkiye) çözüm için hareket ederler.” 

Sınıra Askeri Meclis Güçleri Konuşlanıyor

Askeri meclislerin konuşlanmasına ilişkin önemli bilgiler veren Hesen Kamışlo, “Kurulan askeri meclisler, bugünden itibaren YPG-YPJ’nin yerine sınır hattına konuşlanacak. Şimdi Girê Spî ve Serêkaniyê’de, 5 km derinlikteki alanda kentlerin askeri meclisleri devreye girecek” dedi.

DSG komutanlarından Hesen Kamışlo, Kuzey ve Doğu Suriye sınırlarının tamamında sınır güvenliği sağlanmasını istediklerini belirterek, “Türk devletinin saldırmaması için bütün sınırlarımızın sınır güvenliği kapsamına alınması için çabalıyoruz. Türk devletinin işgal için hiçbir hakkı yoktur.” dedi.