Hulusi Akar Haftanin bölgesine geldi

TSK’nın Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde PKK’ye yönelik başlattığı askeri operasyon sürerken Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar sınır bölgesini ziyaret etti.

Hulusi Akar Haftanin bölgesine geldi

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Hulusi Akar ve beraberindeki askeri yetkililer, Şırnak’a geldi.

Ardından helikopterle Uludere’nin (Qileban) Yekmalê köyüne (Yemişli) gelen Akar ve beraberindeki heyet, oradan Yekmale’nin karşısındaki Haftanin bölgesinde TSK unsurlarının üslendiği Bilic Tepesi’ne geçti.  

Üs bölgesinde bulunan askerlere hitap eden Akar, Metina, Zap ve Avaşin Basya’da devam eden Pençe-“Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adlı operasyonlar hakkında konuştu.

Operasyonlarda şu ana kadar 44 PKK’linin hayatını kaybettiğini aktaran Akar, “Hiçbir şekilde Kürt kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla sorunumuz yok. Tek hedefimiz terörü bitirmek, en son teröristi etkisiz hale getirmek. Dolayısıyla Türklerin, Kürtlerin, Arapların burada yaşayan tüm insanların kardeş olduğunu, her birinin Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci sınıf vatandaşı olduğunu unutmayacağız. Yaptığımız çalışmaları buna göre yapacağız, buna göre sonlandıracağız” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 23 Nisan 2021 günü Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırı geçerken bölgede 9 gündür şiddetli çatışmalar yaşanıyor.