İbrahim Kalın'dan Erdoğan'a 'isim zikretmeden' eleştiri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın kişisel Twitter hesabından sessiz sedasız paylaştığı bir tweet kamuoyunun gündemini uzun bir süre meşgul edeceğe benziyor.

İbrahim Kalın'dan Erdoğan'a 'isim zikretmeden' eleştiri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın kişisel Twitter hesabından sessiz sedasız paylaştığı bir tweet kamuoyunun gündemini uzun bir süre meşgul edeceğe benziyor.

Abdullah Gül'ün Amerika'dan davet ederek siyasete kazandırdığım şeklinde tanımladığı İbrahim Kalın'ın Twitter hesabından yazdıkları açık bir şekilde AK Parti'yi ve lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan sözlerdi.

Kalın tweetinde şunları dile getirdi:

Kötülükle mücadele ederken kötüleşmemek bireylerin ve toplumların büyük imtihanıdır.

Canavarla mücadele ederken canavarlaşmamak, esas gayedir.

Düşmanla mücadele bahanesiyle kötülüğün sıradanlaştırılması, insanların kendilerine yapabileceği en büyük kötülüktür.

Saraya yakın kaynakların medyanın önde gelen gazetecilerine aktardıkları kulis bilgilerinde, İbrahim Kalın'ın AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son zamanlardaki politik yaklaşımından, amaca ulaşmak için her türlü yol ve yöntemi mübah gören anlayıştan büyük bir rahatsızlık duyduğunu dile gelmekte.

Kalın'ın Abdullah Gül ile yakın ilişkileri nedeniyle gözden düştüğü ve yerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un getirileceği şeklindeki kulis bilgileri son günlerde daha yüksek sesle dile getirilirken, Cumhurbaşkanlığı'na ait bir çok açıklamanın Kalın değil de Altun tarafından gerçekleştirilmesi de bu iddiaları doğrular cinsten.

Geçtiğimiz ay bu konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Faruk Bildirici “Bütün bunlar gösteriyor ki, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü fiilen değişti. ‘Sözcü’ unvanı halen Kalın’da olsa bile Cumhurbaşkanlığı’nın fiili sözcüsü artık Altun. Sözcülüğün yanısıra iktidara yakın medyanın yayın politikalarında belirleyicilik gücü de oldukça yüksek. Altun’un otoritesinin ne denli kabul edildiğinin ve bu medyadaki itibarının kanıtı da habercilik sınırını zorlayan haberler” tespitinde bulunmuştu.

Kalın'ın dün paylaştığı tweet, köprülerin atıldığı ve Kalın'ın bundan sonraki süreçte Abdullah Gül ve Ali Babacan ile hareket edeceği şeklinde yorumlandı.