İbrahim Kalın'dan ‘İmralı ile görüşme’ iddiası hakkında açıklama

Selahattin Demirtaş'ın Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı’ya heyet gönderildiği yönündeki paylaşımına Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bunun açık ve net olarak yalan olduğunu ifade etmek isterim. Bunlar belli çevrelerin kendilerine siyasi pirim elde etmek için ortaya atığı iddialardır” diyerek sert tepki gösterdi.

İbrahim Kalın'dan ‘İmralı ile görüşme’ iddiası hakkında açıklama

Edirne Cezaevin de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün sosyal medya hesabından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İmralı'ya bir heyet gönderdiğini iddia etti.

Demirtaş paylaşımında "Erdoğan, İmralı'ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce? İstediğini alamayınca yine hepimizi "terörle" iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan" ifadelerini kullandı.

“Böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır"

Bugün bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, söz konusu iddianın doğru olmadığını söyledi.

Kalın, "İmralı ile görüşme oldu' iddiası dün ortaya atıldı, bunun açık ve net olarak yalan olduğunu ifade etmek isterim. Bunlar belli çevrelerin kendilerine siyasi pirim elde etmek için ortaya atığı iddialardır. Buradan bir netice almaları mümkün değil böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır" dedi.