İçinde göçmenlerin bulunduğu otelin girişi ateşe verildi

İrlanda'nın başkenti Dublin'de şehir merkezindeki bir okulun dışında 3'ü küçük çocuk 5 kişi bıçaklandı. Saldırıdan göçmenleri sorumlu tutan bir grup, içinde göçmenlerin bulunduğu bir otelin girişini ateşe verdi.

İçinde göçmenlerin bulunduğu otelin girişi ateşe verildi

Sosyal medyada yer alan görüntülerde otelin önünde kalabalık bir grunun toplandığı ve otel girişindeki alevlerin içeriye sıçradığı görülüyor.

Olayda ölen ya da yaralanan olup olmadığı öğrenilemezken İrlanda Adalet Bakanı sert bir açıklama yaparak bu tür durumlara müsamaha gösterilmeyeceğini bildirdi.

İrlanda Adalet Bakanı Helen McEntee, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün Dublin şehir merkezinde meydana gelen korkunç saldırı hepimizi şoke eden dehşet verici bir suç, ancak bu akşam şehir merkezimizde tanık olduğumuz sahnelere müsamaha gösterilemez ve gösterilmeyecektir” ifadesini kullandı.

McEntee, "haydut ve manipülatif bir unsurun, dehşet verici bir trajediyi tahribat yaratmak için kullanmasına izin verilmemesi gerektiğinin" altını çizdi.

Polis aracı ateşe verildi. / AA

Bıçaklı saldırıdan göçmen bir erkeği sorumlu tutunan grup, bir polis aracını ve tramvayı da ateşe vermiş ve bazı polis memurlarına saldırmıştı. Protestocular, birçok araca da zarar vermişti.

İrlanda polisi, bıçaklı saldırıyla bağlantılı bir kişinin gözaltına alındığını ve bu kişinin de ciddi yaralanmalar nedeniyle tedavi gördüğünü açıkladı.