İddia:Haşdi Şabi milisleri Rusya'ya destek amacıyla Ukrayna'ya gitti

İran destekli Haşdi Şabi Şii gruplarına bağlı en az 600 milis, Doğu Avrupa'daki savaşın üçüncü haftasında devam ederken Rus güçlerine katılmak ve Ukraynalılara karşı savaşmak için gönüllü olduğu iddia edildi.

İddia:Haşdi Şabi milisleri Rusya'ya destek amacıyla Ukrayna'ya gitti
İddia Monte Carlo radyosunun Bağdat'taki uluslararası muhabirinden geldi. İddiaya göre, güvenlik raporlarında en az 600 Iraklı Şii milisin Suriye'ye nakledildiği, oradan Rusya'ya ve ardından Ukrayna'ya  Rus ordusuna destek amacıyla götürüldü.
 
Haberde  "Raporlar, gönüllülerin Haşdi Şabi'ye bağlı Iraklı gruplarda savaşçılar olduğunu ve Iraklı savaşçıların ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerinin güçlerine katılacağı"  bilgisi paylaşıldı.
 
Rapor, Irak hükümet yetkilileri arasında hararetli tartışmalara ve endişelere yol açarken, Bağdat komşularıyla dostane ilişkileri canlandırmak ve ABD ve diğer Batılı müttefiklerle bağları güçlendirmeyi hedeflediği döneme denk geldi.
 
BasNews, Iraklı milis askerinin Ukrayna'ya transfer edildiği raporunu bağımsız kaynaklarda doğrulayamadı hiçbir resmi kaynaktan teyit edemedi.