İngiltere Başbakanı May'den İran destekli Haşdi Şabi'yi Engelleyeceğiz

İngiltere Başbakanı Theresa May, Ortadoğu'daki müttefiklerine destek vermeyi sürdüreceklerini ve bu desteğe "İran destekli milisleri engelleme"nin de dahil olduğunu açıkladı.

İngiltere Başbakanı May'den İran destekli Haşdi Şabi'yi Engelleyeceğiz

İngiltere Başbakanı Theresa May, Ortadoğu'daki müttefiklerine destek vermeyi sürdüreceklerini ve bu desteğe "İran destekli milisleri engelleme"nin de dahil olduğunu açıkladı.

İngiltere'den Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a destek geldi. Arab News'de yer alan habere göre, İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra'da yaptığı konuşmada İngiltere'nin Ortadoğu'daki müttefiklerine, terör gruplarından gelen tehditlere karşı yardım sağlayacağını söyledi.

"Ortadoğu'da istikrarın sürmesini istiyorsak, kilit ortaklarımızın uzun vadeli güvenliğini ve refahını sağlayacak teklifler yapmalıyız" diyen Theresa May, Suudi Arabistan'a Ürdün'e kadar olan müttefiklerine sınırlarını koruma ve ülkelerini dış tehditlere karşı koruma konusunda yardım ettiklerini belirtti.

İngiliz Başbakan Theresa May, dış tehditler arasında teröristlerle birlikte İran destekli Haşdi Şabi güçlerini de saydı.

Theresa May, İran'la yapılan nükleer anlaşmaya bağlı olduklarını, ancak aynı zamanda İran'ın bölgedeki "istikrarsızlaştırıcı" hamlelerine ve balistik füze programına da karşı olduklarını kaydetti.