Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin: Amerikalılara Erbil ile sorunlarımızı çözeceğimizi söyledik

Birleşmiş Milletler 78'inci Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere New York’ta bulunan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, ABD'li yetkililerle görüşmelerinde Erbil ile Bağdat arasındaki sorunları ele aldıklarını belirterek, “Onlara, ‘ilişkilerimiz iyi, aramızdaki sorunları çözeceğiz’ dedik” diye konuştu.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin: Amerikalılara Erbil ile sorunlarımızı çözeceğimizi söyledik

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Genel Kurul aralarında dünyanın dört bir yanından yetkililer ve temsilcilerle 50'den fazla toplantı yaptıklarını belirterek, "Irak'taki durumu, ikili ilişkileri, ekonomik ve güvenlik konularını görüştük” dedi.

Hüseyin bir soru üzerine, “Kürdistan Bölgesi'nden petrol ihracatı konusunu şu ana kadar da Türk yetkililerle konuşmadık ancak konuyu başka bir toplantıda kendileriyle görüştük” ifadelerini kullandı.
 
Irak heyetinin ABD Dışişleri Bakanı Antoni Blinken ve çok sayıda üst düzey yetkiliyle görüştüğünü belirten Hüseyin, "Bize Kürdistan Bölgesi ile Irak arasındaki ilişkileri sordular. Biz de Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerin iyi olduğunu anlattık. Çözülmesi sorunların bazıları çözüldü, diğerlerini de çözeceğiz dedik" şeklinde konuştu
 
Kürdistan Bölgesi'nin Irak bütçesindeki payı ile Erbil ile Bağdat arasında çözüm bekleyen konulara değinen Bakan Hüseyin, “Bu sorunlar mutlaka çözülmeli, ya bütçe kanununa göre çözülmeli, ya da yasanın bir kısmı Parlamentoda değiştirilmeli” yorumunu yaptı.