Irak Parlamentosu ve hükümetine PKK - TSK çatışmaları raporu

PKK ile Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nin sınır bölgelerindeki çatışmalarına ilişkin Irak Parlamentosu ile hükümetine rapor sunulacak.

Irak Parlamentosu ve hükümetine PKK - TSK çatışmaları raporu

K24’e konuşan Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu Başkanı Nasır Herki, önümüzdeki günlerde komisyonun sahadaki ziyaretiyle ilgili bir rapor hazırlayıp gelecek hafta Irak Parlamentosu Başkanlığı ve Başbakanlığa sunacaklarını söyledi.

Nasır Herki, raporda Türkiye’nin sınır bölgelerindeki ihlalleri ile PKK unsurlarının varlığıyla ilgili sorunlara yer verileceğini belirtti.

Herki, “PKK’nin bu bölgelerde varlık göstermesi, Türkiye ordusunun Kürdistan Bölgesi topraklarına girmesine sebebiyet veriyor. Türkiye ile PKK arasındaki gerginlikte en başta bölge halkı zarar görüyor” dedi.

Raporda sınır muhafız gücünün artırılması talebinde bulunacaklarını kaydeden Herki, bölge halkından oluşan bir tugayın da sınır güvenliği için kurulmasını istediklerini ifade etti.

PKK’nin Amedi sınırlarındaki Metina Dağı’nda 6 Peşmerge’yi şehit etmesi ve Türk ordusunun sınır bölgelerini PKK gerekçesiyle bombalaması üzerine geçtiğimiz günlerde Kürdistan Parlamentosu ve Irak Parlamentosu’ndan ortak bir heyet bölgede incelemelerde bulunmuştu. /K24