İran Kürdistan Bölgesi'nde 'Kürdistan Hizbullahı'nı kurmaya hazırlanıyor

İran'ın Kürdistan Bölgesinde "Kürdistan Hizbullahı" adıyla kendisine bağlı bir milis grup kurmaya hazırlandığı öne sürüldü.

İran Kürdistan Bölgesi'nde 'Kürdistan Hizbullahı'nı kurmaya hazırlanıyor

İran ile Kürdistan Bölgesi hattında gerilimin artmasının ardından İran'ın bölgedeki faaliyetlerini artırma girişimi içerisinde olduğu ifade ediliyor.

Son dönemde Kürdistan Bölgesi’nde Kürt gruplara yönelik saldırılarını sıklaştıran ve bölgede "ABD ve İsrail istihbaratının faaliyet gösterdiğini" iddia eden İran'ın yeni bir adım atmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre İran, Kürdistan Bölgesi içerisinde faaliyet gösterecek olan bir milis grup kuracak.

"Kürdistan Hizbullahı"

"Kürdistan Hizbullahı" olarak anılan yapının bölgedeki İran etkisini yayacağı, Irak'taki Şii gruplarla birlikte faaliyet göstereceği kaydediliyor.

Sosyal medyada İran bağlantılı kaynaklarca bu yönde çok sayıda paylaşım yapıldı. Ancak söz konusu yapının kuruluşu henüz resmiyet kazanmadı.

Öte yandan, Kürt siyasetçi Ethem Barzani ile Kürt milletvekili Abdusselam Bervari bu yönde iddialar olduğunu teyit etti.