IŞİD'in yeni hedefi ABD'nin en büyük düşmanı mı?

Tahran Times'da yer alan habere göre, İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kiumars Heidari tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'ten kaynaklanan tehdit nedeniyle İran silahlı kuvvetlerinin Afganistan’la olan doğu sınırlarına takviye gönderdi.

IŞİD'in yeni hedefi ABD'nin en büyük düşmanı mı?

İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Kiumars Heidari tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'ten kaynaklanan tehdit nedeniyle İran silahlı kuvvetlerinin Afganistan’la olan doğu sınırlarına takviye göndermek zorunda kaldığı dile getirildi.

Tahran Times'da yer alan habere göre,İranlı komutan ABD’yi IŞİD’i Afganistan’a taşımakla ve kasıtlı bir şekilde İran sınırlarına kaydırmakla suçladı.

Tahran tarafından geçmişte de bir kaç kez dile getirilen IŞİD’in İran sınırına taşınması iddialarıyla ilgili konuşan Heidari ayrıntılara girmedi, ancak İran’ın zırhlı, tanksavar, topçu, dron ve helikopter teknolojilerinde kendi kendine yeterli olduğunu ifade etti.

“Bu yıl, Savunma Bakanlığı ile Karrar tanklarını satın almak için bir sözleşme imzalayacağız” diyen komutan, yerel olarak inşa edilmiş bir tank olan Karrar’ın dünyanın en güçlü tankları arasında olduğunu söyledi.

Heidari, Ulusal Ordunun yaklaşmakta olan askeri geçit törenlerinin, Selçuk, Huzestan ve Lorestan’ın bölgelerinde gerçekleşmeyeceğine dikkat çekti.

“Diğer illerde düşmanlarımıza güçlü olduğumuzu ve aynı anda farklı görevler gerçekleştirebileceklerini kanıtlamak için önceki yıllardaki gibi geçit töreni düzenleyeceğiz” dedi.

General Heidari, Kara Kuvvetlerine ek olarak, Hatam el-Anbia Hava Savunma Üssünün S-300 füze sistemini, Sayyad 2, Sayyad 3, uzun ve kısa menzilli füze ve elektronik harp sistemlerini sergileyeceğini de sözlerine ekledi.