İSMEK'lerde Kürtçe kurs kayıtları başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Hayat Boyu Öğrenme Merkezlerinde (İSMEK) Kürtçe kurs kayıtları başladı.

İSMEK'lerde Kürtçe kurs kayıtları başladı

İBB’nin 12 Aralık 2019’da Kürtçe kurs için eğitmen alınacağını duyurmasının ardından İSMEK, 15 Ocak 2020’de Kürtçe kurs için başvuru almaya başlamıştı.

İSMEK bu sene de aynı şekilde Kürtçe’nin Kurmanci lehçesi için kurs açıyor. Kurslara katılabilmek için kursiyer.ismek.ist adresi üzerinden başvurmak gerekiyor.

Bu yılın başında ilk kez gerçekleştirilen kurslarda yeni dönemde A1 seviye gruplarının yanı sıra A2 seviye grupları da yer alacak.

A1 seviyesi için bu sene Esenyurt, Bağcılar, Şişli ve Kadıköy’deki merkezlerde dersler verilecek. Bu seviyedeki öğrenciler toplamda 136 saat ders görecek. Yine A2 seviyesi için ise Kadıköy, Bağcılar ve Şişli’de kurs açılacak. Şişli ve Kadıköy kursları hemen başlayacak iken, Bağcılar için ise başvurular 21 Şubat 2021 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak. İkinci seviye kursları 120 saat olarak planlandı.

Her iki seviye kurslar için de hafta içi ve hafta sonu grupları oluşturulacak.

Dersler yüz yüze olacak

İlk dönem pandemi dolayısıyla online olarak gerçekleşen kurslar yeni dönemde ise yüz yüze olacak. Yine pandemi gerekçesi ile geçen seneye oranla bu sene kursiyer kontenjanı düşürüldü.(Kaynak:BİANET)