İsrail Başbakanı Netanyahu: Suriye'de İran'ın askeri varlığına izin vermeyeceğiz

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail'in İran'ın Suriye'deki askeri varlığına izin vermeyeceğini, İran'ın bunun farkına varması gerektiğini ifade etti.

İsrail Başbakanı Netanyahu: Suriye'de İran'ın askeri varlığına izin vermeyeceğiz

  İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu,  İsrail'in İran'ın Suriye'deki askeri varlığına izin vermeyeceğini, İran'ın bunun farkına varması gerektiğini ifade etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, resmi ziyaret için ülkede bulunan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu kabul ettiği belirtildi.

İsrail Başbakanlığından yapılan açıklamada, Netanyahu'nun Batı Kudüs'teki ofisinde gerçekleşen görüşmede İran'ın Suriye'deki askeri varlığının ele alındığı aktarıldı.

İran ile yapılan nükleer anlaşmanın da gündeme geldiği görüşmede, Netanyahu'nun Şoygu'ya, "Eğer anlaşma düzeltilmezse, İran 8 ila 10 yıl içinde nükleer silahlara sahip olacaktır." dediği kaydedildi.

Uzun yıllardır İsrail'i ziyaret eden ilk Rus Savunma Bakanı olan Şoygu'nun Başbakan Netanyahu ile yaptığı görüşmeye İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman da katıldı.

İsrail ve Rus savaş jetlerinin Suriye hava sahasında bir çatışma yaşamasını önlemek için iki ülke arasında bir askeri koordinasyon anlaşması bulunuyor. Bu nedenle Netanyahu ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin son iki yılda birçok kez bir araya geldi.