İsrailli yetkililer: En az 22 İsrailli öldü, 500'den fazla kişi yaralandı

İsrailli sağlık yetkilileri Hamas’ın düzenlediği saldırılarda en az 22 kişinin öldüğünü açıkladı. Sağlık Bakanlığı da 545 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrailli yetkililer: En az 22 İsrailli öldü, 500'den fazla kişi yaralandı

Hamas'ın silahlı kanadı cumartesi sabahı İsrail'e karşı yüzlerce roket fırlatarak mayıs ayındaki çatışmaların ardından varılan ateşkesi sona erdirdi.

Saldırıyla birlikte çok sayıda silahlı Hamas militanı da İsrail'e girdi.

En az 22 kişi öldü

İsrail ordusu "savaş hali" ilan ederken, İsrail Acil Tıp Merkezi bu yana en az 22 kişinin öldüğünü, 250 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Reuters'ın aktardığına göre, İsrail Sağlık Bakanlığı, Filistinlilerin saldırısı sonrasında 545 kişinin yaralandığını duyurdu.

Savaş şiddetleniyor

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattığını açıkladı. İsrail ordusu “savaş durumu alarmı” ilan etti ve Gazze Şeridi'de saldırılar düzenledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda, "Savaştayız ve biz kazanacağız. Düşman, hiç bilmediği bir bedel ödeyecek" dedi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, operasyonun ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu.

İsrail savunma bakanlığı da Hamas'ın "İsrail devletine yönelik en büyük saldırıyı başlattığını" duyurdu.

Bu arada İsrail medyası, İsrail ordusunun yedek subayları göreve çağırdığını yazdı.