Kamışlo’da Afrin çalıştayı: Hak ihlalleri artıyor

Rojava’nın Kamışlo kentinde, Afrin’deki insan hakları ihlallerine ilişkin Afrin 2’nci Hukuk Çalıştayı gerçekleşti.

Kamışlo’da Afrin çalıştayı: Hak ihlalleri artıyor

Rojava’nın Qamişlo kentinde, Efrin’deki insan hakları ihlallerine ilişkin Efrin 2’nci Hukuk Çalıştayı gerçekleşti.

Türkiye destekli silahlı grupların Efrin’de işledikleri suçlara dikkat çekmek için Efrin 2’nci Hukuk Çalıştayı Qamişlo’da gerçekleşti.

K24 muhabiri, çalıştayın Qamişlo'da insan hakları ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlendiğini, Efrin'de Türkiye destekli silahlı gruplar tarafından yapılan insan hakları ihlallerini tartışıldığını bildirdi.

Çalıştaya katılan kurumların hazırladıkları raporların açıklandığını belirten muhabirimiz, Efrin’de silahlı gruplar tarafından fiilen hak ihlallerine maruz kalan bazı kişilerin de kendilerine karşı işlenen ihlallerden bahsettiğini aktardı

K24’e konuşan İnsan Hakları İzleme Görevlisi Evin Cuma da, uluslararası toplumun Efrin’deki hak ihlallerine karşı sessiz kaldığını söyledi.

Evin Cuma “Efrin’de insan hakları ihlalleri, vatandaşların tutuklanması, kaçırılması, göçe zorlanması ve diğer çeşitli ihlaller gün geçtikçe artıyor. Ancak şu ana kadar uluslararası toplum bu konuda sessiz kalmıştır”  dedi.

Cuma, Efrin’deki işgali ve insan hakları ihlallerini uluslararası topluma ulaştırmak için belge toplandıklarını da sözlerine ekledi.

/ K24