Peşmerge Güçleri Komutanı: Şengal’deki Peşmergelerin sayısı artırılacak

Şengal’deki Peşmerge Güçleri Komutanı Kasım Şeşo, Kürdistan Bölgesi Yönetimi’nin Şengal'e daha fazla Peşmerge konuşlandıracağını söyledi.

Peşmerge Güçleri Komutanı: Şengal’deki Peşmergelerin sayısı artırılacak

Şengal’deki Peşmerge Güçleri Komutanı Kasım Şeşo, Kürdistan Bölgesi Yönetimi’nin Şengal'e daha fazla Peşmerge konuşlandıracağını söyledi. Kasım Şeşo konuşlandırılacak olan Peşmerge güçlerinin daha fazla silahla donatılacağını da sözlerine ekledi.

Rûdaw haber ajansına konuşan Kasım Şeşo, önceki gün Erbil'de Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesut Barzani ile görüştüklerini söyledi.

"Başkan Barzani’den Şengal'deki Peşmerge komutanlığımızın güçlendirilmesini istedik" diyen Kasım Şeşo, Başkan Barzani’nin de Peşmerge sayısını 3 bine çıkaracaklarını söylediğini kaydetti.

Halen Şengal'de 2 bin Peşmerge bulunuyor.

Kasım Şaşo’nun aktardığına göre Erbil ve Bağdat üzerinde anlaşmaya varıncaya kadar Şengal’deki Peşmerge gücü mensuplarına Kürdistan Bölgesi tarafından aylık 300 dolar ödenecek. Şeşo, komutası altındaki Peşmerge gücüne daha fazla silah verileceğini de söyledi.

Şengal'de, Kürdistan Bölgesi Peşmergeleri, İran yanlısı milis grubu Halk Seferberlik Güçleri (Haşdi Şabi) ve PKK’ye bağlı Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) bulunuyor. Haşdi Şabi ve YBŞ, IŞİD’in yenilgiye uğratılmasının ardından Şengal'e yerleşti.

Erbil ve Bağdat, 2020'de Şengal'den göç eden halkın geri dönüşünü engelleyen bir dizi sorunu ortadan kaldırmak amacıyla anlaşmaya vardı.  Ancak söz konusu anlaşma hayata geçirilemedi.

Anlaşma, tüm silahlı grupların Şengal'den çekilmesini içeriyor.