KDP heyeti Şii liderlerle görüştü

Kürdistan Demokrat Partisi'nden (KDP) üst düzey bir heyet, Bağdat'ta Şii Koordinasyon Çerçevesi ile bir araya geldi.

KDP heyeti Şii liderlerle görüştü

Kürdistan Demokrat Partisi'nden (KDP) üst düzey bir heyet, Bağdat'ta Şii Koordinasyon Çerçevesi ile bir araya geldi. Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümetleri arasında çözüm bekleyen konuların görüşüldüğü toplantıda mevcut sorunların anayasaya uygun şekilde çözülmesi gerektiği vurgulandı.

KDP Polit Büro Yürütme Kurulu Başkanı Fazıl Mirani, Yürütme Kurulu üyeleri Hoşyar Zebari, Piştivan Sadık, Nevzad Hadi, Cafer Eminki’den oluşan heyet, El Fetih Koalisyonu lideri Hadi Amiri'nin ofisinde düzenlenen Koordinasyon Çerçevesi toplantısına katıldı.

El Fetih Koalisyonundan yapılan açıklamaya göre, Irak Başbakanı Sudani ve Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin’in de hazır bulunduğu toplantıda il meclis seçimleri, hükümetin hizmet ve kalkınma gündemine yönelik programının uygulanması ve ayrıca ülkedeki son siyasi gelişmeler ele alındı.

Erbil ile Bağdat arasında çözüm bekleyen konuların görüşüldüğü toplantıda mevcut sorunların anayasaya ve ülke çıkarlarına uygun şekilde çözülmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Zorlukların üstesinden gelmek ve siyasi süreçte istikrarın temellerini güçlendirmek için diyalog diline ve görüş birliğine bel bağlanılması gerektiği belirtildi.

KDP heyetinin Irak Parlamento Başkanı ve Takaddum İttifakı Başkanı Muhammed Halbusi ile de bir araya gelmesi bekleniyor.