KDP, ikinci kez saldırıya maruz kalan Bağdat'taki parti binasını yıktı!

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), dün Şii milisler tarafından ateşe verilen Bağdat'taki parti binasını yıktırdı.

KDP, ikinci kez saldırıya maruz kalan Bağdat'taki parti binasını yıktı!

KDP, Irak’ın başkenti Bağdat’taki parti binasının yıkım kararının, parti binasının ateşe verilmesi ve hükümetin bunu engelleyememesine bir tepki olarak aldı.

Parti, ayrıca başkentteki siyasi etkinliklerini de askıya aldı.

KDP Bağdat Bürosu da yaptığı açılamada binalarının ikinci kez hedef alındığını ve saldırıya uğradığını belirterek herhangi bir soruşturma başlatılmadığını ve bu yüzden binayı kapatmaya karar verdiklerini ve Bağdat’taki siyasi faaliyetlerini durdurma yönünde karar aldıklarını belirtti.

Ne olmuştu?

KDP’li olduğu iddia edilen "Nayif Kurdistani" isimli bir kişi, Twitter üzerinden Şii dini mercilere yönelik bir paylaşım yapmış, ardından Şii din adamı Ali Sistani’ye yakın gruplar, paylaşımı bahane ederek Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Bağdat’taki parti binasına saldırı düzenlemişti.

Saldırı sonucu KDP’nin Bağdat binasının bir kısmı yakıldı.

KDP konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu kişinin parti ile bir ilgisinin olmadığını ve parti olarak ortak yaşamı savunduklarını kaydetti.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada Bakan Reber Ahmed’in talebi üzerine bu kişinin gözaltına alındığı ve yargı makamlarına teslim edildiğini belirtmişti.