KDP, Mahmur il meclisi seçimlerinden birinci parti olarak çıktı

Mahmur'da yapılan il meclisi seçimlerinde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) oyların çoğunluğunu alırken, onu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) izledi.

KDP, Mahmur il meclisi seçimlerinden birinci parti olarak çıktı

Rûdaw Mahmur muhabiri, “Mahmur merkezde 5 sandık vardı. Remi olmayan ilk sonuçlara göre Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 2 bin 101 oy aldı. KYB de bin 915 oy aldı. Keraj'da PDK 2 bin 100 oy alırken, KYB 280 oy aldı” bilgisini verdi.

KDP Mahmur Temsilcisi Kirekar Şakir, parti taraftarlarıyla birlikte zaferlerini kutladı.

Kirekar Şakir, Rûdaw aracılığıyla bölge halkına teşekkür etti. Büyük bir zafer elde ettiklerini vurgulayan Şakir, "PDK  Mahmur'daki tüm seçimlerde rakipsiz. Keraj'da bize oy veren Arap kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Mahmur’da Arap kardeşlerimize de hizmet götürdük. Kürtler Mahmur'un Kürt olduğunu, Erbil’e ait olduğunu gösterdiler” dedi.

PDK 23. Şube Yöneticisi Neriman Molla Aziz de Mahmur, Keraj ve Goer'de oy verme sürecinin en özgür ve demokratik şekilde gerçekleştiğini söyledi. Rûdaw'a konuşan Aziz, “Arap kardeşlerin desteği çok önemli. Bu, Mahmur'da ve bölgede kardeşliği ve bir arada yaşamayı her zaman korumamız gerektiği talimatını veren Başkan Barzani'yi de teyit  eden bir sonuç” dedi.