KDP'den Kurdistan Anayasası ve Başkanlık seçimi açıklaması

PDK Sözcüsü Mahmud Muhammed, Kürdistan Başkanı’nın seçilmesinin hemen ardından Kürdistan Anayasası için çalışmaların başlayacağını belirtti.

KDP'den Kurdistan Anayasası ve Başkanlık seçimi açıklaması

PDK Sözcüsü Mahmud Muhammed, Kürdistan Başkanı’nın seçilmesinin hemen ardından Kürdistan Anayasası için çalışmaların başlayacağını belirtti.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Sözcüsü Mahmud Muhammed, PDK.info’ya yaptığı açıklamada, Kürdistan Başkanlığı makamının aktif hale getirileceğini, ardından da Kürdistan anayasasının yazılması için çalışmaya başlanacağını belirtti.

Kürdistan yeni hükümetinin daha erken kurulması için yeni bir toplantı yapılması çabası içerisinde olunduğunu kaydeden Muhammed, “Kürdistan Bölgesi Başkanlığı aktif hale getirilecek. Kürdistan Başkanı da seçilecek. Sonrasında PDK ile diğer siyasi partiler arasında başkanlık yasasıyla ilgili yaşanan sorunlar anayasa yazım sürecinde çözüme kavuşacak. Anayasa hazırlanırken Kürdistan Başkanı’nın yetkileri ve seçim şekli üzerine ortak bir konsensüs oluşturulacak” dedi.

PDK Sözcüsü PDK ile YNK arasında Kerkük krizinin çözümü ile ilgili de mutabakata varıldığını sözlerine ekledi.

Önce Kürdistan Başkanı seçilecek

Kürdistan’da yeni hükümet çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan PDK Sözcüsü Mahmud Muhammed, Kürdistan Başkanı’nın seçilmesinin ardından Kürdistan Anayasası için çalışmaya başlanacağını söyledi. KDP Sözcüsü PDK ile YNK arasında Kerkük sorunun çözümü üzerine de mutabakata varıldığını ifade etti.

PDK Sözcüsü Mahmud Muhammed, Kürdistan Başkanlığı makamının aktif hale getirileceğini, ardından da Kürdistan anayasasının yazılması için çalışmaya başlanacağını belirtti.

Yeni Kürdistan hükümetinin daha erken kurulması için yeni bir toplantı yapılması çabası içerisinde olunduğunu kaydeden Muhammed, “Kürdistan Bölgesi Başkanlığı aktif hale getirilecek. Kürdistan Başkanı da seçilecek. Sonrasında PDK ile diğer siyasi partiler arasında başkanlık yasasıyla ilgili yaşanan sorunlar anayasa yazım sürecinde çözüme kavuşacak. Anayasa hazırlanırken Kürdistan Başkanı’nın yetkileri ve seçim şekli üzerine ortak bir konsensüs oluşturulacak” dedi.