Kemal Kılıçdaroğlu'ndan PKK'li adaylar yorumu

Best FM'de "Ufuk Karcı'ya Konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın fişlediği adaylar ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan PKK'li adaylar yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye meclis üyesi adaylarının tamamının parti üyesi olduğunu, seçim için savcılıktan sicil kaydı aldıklarını ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından da onaylandıklarını belirterek, "Senin istihbarat örgütün yok mu? Bunlar PKK'lı ise niye tutuklamadın? Nasıl olup da temiz kağıdı verdin? Eğer 'Böyle bir karalama kampanyasından yola çıkarak oy devşirebilir miyiz?' diye düşünüyorlarsa bu milletin aklı, belleği, neyin ne olduğunu görme gibi bir feraseti var." dedi.

Kılıçdaroğlu, "Anketlere güveniyor musunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Anketlerin sonuçları bize şunu verir: Nerelerde kritik bölgeler var, kritik iller, ilçeler nereler, onların üzerine eğilmek lazım. Genel Başkan'ın, bir genel başkan yardımcısının, bir grup başkan vekilinin veya o bölgede sevilen bir milletvekilinin gitmesi, konuşması, halkın nabzını tutması gerekiyor. Bunlara dikkat ediyoruz. Anketler bize böyle bir yol gösteriyor ama ben arkadaşlarıma, 'Kesinlikle ama kesinlikle oy verme gününün akşamına kadar çalışacaksınız, bütün sorunlara eğileceksiniz, iletişim içinde olacaksınız. Anket geldi, çok başarılı nasıl olsa biz kazandık diye bir atmosferin içerisine kesinlikle girmeyeceksiniz.' diyorum."