Kerkuki: Kürtler göçe zorlanıyor

Kerkuki: Kürtler göçe zorlanıyor

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kerkük-Germiyan Başkanlık Meclisi Başkanı Kemal Kerkuki, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde DAİŞ’in şovenist saldırılarının devam ettiğini ve bir yandan da Kürtlerin göçe zorlandığını söyledi.

K24’e konuşan Kemal Kerkuki, DAİŞ’in son zamanlarda artan saldırılarına dikkat çekti.

Kerkuki, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde Kürtlere yönelik DAİŞ’in şovenist saldırılarının arttığını belirterek, Kürtlerin Kerkük, Xaneqin ve diğer bölgeleri terk etmeye zorlandığını vurguladı.

Kerkük’teki son durum hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kemal Kerküki, durumun çok tehlikeli olduğunu belirtti.

Kardeşi DAİŞ emiri olan bir kişinin Kerkük’te yönetici olduğunu belirten Kerkuki, “Hal böyleyken bunlar DAİŞ’i Kerkük’ten uzaklaştırabilir mi” diye konuştu.

Kerkuki, bölgeye Peşmerge Güçleri’nin girmesi ve Haşdi Şabi milislerinin çekilmesiyle istikrarın sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

Kerkuki ayrıca, Irak yönetiminin Kürdistan Bölgesi’nin bütçesini keserek, kendi yolsuzluk ve açıklarını kapatmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

DAİŞ’in son dönemlerde Kerkük, Diyala, Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırılar gerçekleştiriyor.

Öte yandan son zamanlarda terör örgütü DAİŞ mensubu olmalarından şüphelenilen silahlı bir grup, Xaneqin’in bazı köylerine saldırılar gerçekleştirerek, halkı kaçırıyor ve Kürtlere ait ekin arazilerini ateşe veriyor.