Kerkük’te Peşmerge ile Irak ordusu arasında gerginlik

Kerkük’te bugün; Peşmerge ile Irak ordusu arasında gerilim yaşandı. Irak ordusu güçleri 6 Peşmergeyi gözaltına aldı ancak Peşmergeler bir süre sonra serbest bırakıldı.

Kerkük’te Peşmerge ile Irak ordusu arasında gerginlik

Olay, bu sabah, Irak ordusunun Kerkük’ün Şiwan nahiyesindeki “Geli Simayil Beg” kontrol noktasında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Peşmerge Bakanlığı 6. Tugay 2. Tümen'e bağlı altı Peşmerge, kontrol noktasında Irak güçleri tarafından alıkonuldu.

Olay hakkında bilgi sahibi olan bir kaynağın Rûdaw'a aktardığına göre, söz konusu Peşmergelerin görev alanı Şiwan’dı, evleri ise Raperin bölgesinde yer alıyordu. Peşmergeler dönüş yolunda adı geçen kontrol noktasında durdurularak sorguya çekildi.

Aynı kaynak, Peşmergelerin kontrol noktasında Irak güçlerine kendilerini tanıttığını, görevde olduklarını ilettiklerini, ancak buna rağmen gözaltına alındıklarını söyledi.

Kaynak, "6 Peşmergenin gözaltına alınmasının ardından bir Peşmerge gücü müdahale etti ve Irak güçlerini Peşmergeleri serbest bırakmaları için uyardı" dedi.

Altı Peşmerge, YNK'nin Kerkük yöneticileri ve bölgedeki güvenlik güçlerinin arabuluculuğuyla birkaç saat sonra serbest bırakıldı.