Kılıçdaroğlu: Erdoğan iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dur bakalım daha başınıza neler gelecek" sözleri hakkında, “Ben şundan eminim eğer iş belli grupların ellerine silah alıp, belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse, bir gerilim olmaz. 'Siyasi cinayetler...' Böyle kaygılarım var” değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin Mersin'de düzenlediği “Büyük Nakliye Buluşması” kapsamında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'te grubu bulunan partilere yeni Anayasa metinlerini hazırlamak ve görüşmek için yaptığı çağrıya yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Biz, hiçbir zaman iktidarla bir anayasa değişikliği için masaya oturmayacağız. Oturduğunuz andan itibaren otoriter yönetime meşruiyet kazandırmış oluyorsunuz. Onların bizimle oturup anayasa değişikliğini görüşebilmeleri için önce iradelerini kamuoyuna deklare etmeleri lazım" dedi.

Erdoğan'ın tartışmaya neden olan "Dur bakalım daha başınıza neler gelecek" ifadesini, "Çok tehlikeli bir cümle" olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, "Gerilimden kaçınmak lazım. Karşı taraf gerilimi tırmandıracaktır. Çok daha sert bir ortamda siyaset yapmayı nasıl sağlayabiliriz, onun arayışına girecektir ama ben şundan eminim eğer iş belli grupların ellerine silah alıp, belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse, bir gerilim olmaz. 'Siyasi cinayetler...' Böyle kaygılarım var. Erdoğan'ın bizzat kendi ifadeleridir. ‘Dur bakalım daha başınıza neler gelecek' dedi" diye konuştu.

Erdoğan'ın iktidarda kalması için her yolu deneyeceğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Erdoğan iktidardan gitmemek için her yolu deneyecektir. İşin Türkçesi bu. Gitmemek için her yolu deneyecektir. Çünkü iktidardan gitmenin kendisi için maliyetinin ne kadar ağır olduğunu görüyor" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun, “siyasi cinayet konusunda kaygım var” şeklindeki sözleri hakkında açıklamada bulundu.

Akbaşoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu, bir infial stratejisi güttüğünü beyan ediyor. Ön almak için de aynı mantaliteyle birtakım beyanlarda bulunuyor. Nasıl birtakım planlar içerisinde oldukları, düşüncelerinin arka planında net görünüyor. Kendi yaptıkları ve yapmayı planladıklarını iktidara yamamaya çalışıyor. Bu konuda bir gerginlik stratejisi çerçevesinde erken seçimi nasıl zorlayabilirizin peşindeler. Çünkü 2023 Haziran'ına kadar yamalı bohça ittifakının dikişlerini patlatmadan götürebilmek zor görünüyor. Bu sebeple de tehlikeli sularda yüzmeye başlıyor. Bu manada siyasi cinayetler ve başka birtakım cümleler kurarak tehlikeli sularda yüzmeye çalışıyor. Herkesin centilmen, demokrat olması, milletin iradesine saygı göstermesi lazım" dedi