Kılıçdaroğlu: HDP’yle işbirliğimiz yok

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa ve Adıyaman’da Saadet Partisi’nin adayını destekleyeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, HDP ile temaslarının olmadığını, işbirliği de yapmadıklarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu: HDP’yle işbirliğimiz yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk’te gazeteci Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa ve Adıyaman’da Saadet Partisi’nin adayını destekleyeceklerini söyledi, HDP ile temaslarının olmadığını, işbirliği de yapmadıklarını dile getirdi.

CHP lideri, Türkiye’nin değil siyasetçilerin beka sorunu olduğunu aktararak ekonominin seçimde belirleyici olacağını kaydetti.

İYİ Parti’yle yasal ittifak yaptıklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Biz asıl ittifakı sandıkta yapıyoruz. Eğer bir ittifak olacaksa bu ittifakı sandıkta yapacağız” dedi.

'AKP'Lİ VE ÜLKÜCÜ KARDEŞİM GELİP BİZE OY VERECEK'

Kılıçdaroğlu ittifaklar ve oy potansiyeli ile ilgili ise, “İttifakla ilgili yasa çıktı. Millet İttifak ile, Cumhur İttifakı gerçekleşti. Yasal altyapısı vardı. Şimdi siyasal partilerin yenel yönetimlerde ittifakın söz konusu değil. Yasal altyapısı değil. Burada İYİ Parti ile aramızda oturup işbirliği yaptık. Saadet Partisi’yle temasımız var. Biz asıl ittifakı sandıkta yapıyoruz. Eğer bir ittifak olacaksa bu ittifakı sandıkta yapacağız. Yönetim, ekonomi, mutfaktaki yangından, işsizlikten şikayeti olan vatandaşlarla sandıkta ittifak yapacağız. AK Partili kardeşlerim, ülkücü kardeşlerim oy verecek. Sonuçta bizim adaylarımızın lehine her görüşten insanların oy vermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.