Kılıçdaroğlu, Van’da selden etkilenen Xaşkan köyünü ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, Van’ın Başkale (Elbak) ilçesinde selden etkilenen Xaşkan (Esenyamaç) köyünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Van’da selden etkilenen Xaşkan köyünü ziyaret etti

Başkale (Elbak) ilçesine bağlı Xaşkan (Esenyamaç)  köyünde 31 Temmuz'da meydana gelen sel büyük hasara yol açtı. Seller nedeniyle 70 ev hasar gördü 15 ev de tamamen yıkıldı.

CHP Lideri Kılçdaroğlu bugün partisinin yetkilileri ve Van İl Başkanı ile birlikte Xaşkan köyünü ziyaret ederek, muhtardan bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, köyde gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Taziye evi ve cami sözü

Kılıçdaroğlu, “Köye bir taziye evi ve üzerine bir cami talebi var. Bu talebi karşılayarak taziye evi ve camiyi yapacağız. Kadın kardeşlerimiz evlerinde bir şey kalmadığını, selden büyük zarar gördüklerini ifade ettiler. Ben de muhtar arkadaşımıza dedim ki her bir evin ihtiyacı yatağından buzdolabına kadar neyse bir listesini yapın Van il başkanımıza teslim edin, biz bütün bu ihtiyaçları karşılaycağız diye söz verdik. Hiç kimse kendisini yalnız hissetmesin” dedi.

İhtiyaç duyulması halinde Van’ın afet bölgesi ilan edilebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, köylülerin bütün ihtiyacının karşılanacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "Van afet bölgesi ilan edilmeli midir?" sorusuna, “Van ile ilgili talepler var. Karadeniz'e, Rize'ye yapıldı, yangın olan bölgelerde de yapıldı. Afetin içeriğine, büyüklüğüne bakmak lazım. Buraya baktığınız zaman çok büyük bir afet yaşanmış. İnsanlar muhtarın uyarısı üzerine erken evlerini terk etmişler. Yoksa çok sayıda can kaybının da olacağı ifade ediliyor. Dolayısıyla afet bölgesi ilan edilebilir. Ama bütün ihtiyaçları karşılayacağız, o sözü verdik. Sınır kapısının açılması isteniyor. Evet kapı açılmalı. Karşılıklı ilişkiler kurulmalı. Sınır kapısına gideceğiz. Van’ın sorunları var, ama sorunları çözecek irademiz, gücümüz de var” yanıtını verdi.

CHP Van İl Başkanlığı geçen hafta sel mağdurları için başlattığı yardım kampanyasında toplanan malzemeleri Xaşkan köyüne ulaştırmıştı.