Koalisyon sözcüsü: Yanlışlıkla ateşkes olduğunu söyledim

Koalisyon sözcüsü: Yanlışlıkla ateşkes olduğunu söyledim

IŞİD’le Mücadele Koalisyonu Sözcüsü Albay Ryan Dillon, Peşmerge Güçleri ile Iraklı güçler arasında resmi bir ateşkes kararı alınmadığını, bunu “yanlışlıkla” söylediğini açıkladı.

Dün Rûdaw TV’nin haber bültenine Bağdat’tan bağlanan Albay Ryan Dillon, Peşmerge Güçleri ile Heşdi Şabi arasında ateşkes sağlandığını söyledi.

“Peşmerge ile Iraklı güçler arasında ateşkes yapıldı mı? Bu konuda bilginiz var mı?” sorusuna Ryan Dillion, şu yanıtı verdi:

“Bizim bildiğimizn şu an bir ateşkesin olduğudur. Bunun kalıcı olmasını, ciddi bir çatışmaya dönüşmesine yol açmamasını istiyoruz. Yine bu sebeple ilgili tarafların diyalog masasına gelmesi için çaba gösteriyoruz. Bu, çatışmayla değil diyalog ve diplomasiyle üzerinde çalışılması gereken bir konudur.”

Yayından sonra resmi Twitter hesabından açıklama yapan Ryan Dillion Irak ordusu ile Peşmerge Güçleri arasında resmi bir ateşkes kararı alınmadığını, bunu “yanlışlıkla” söylediğini yazdı.

Taraflar arasında geçici bir ateşkes durumunun olduğunu belirten Albay, henüz resmi bir ateşkes ilan edilmediğini bildirdi.

Ryan Dillon'ın 'ateşkes' tweetleri