Koalisyon Sözcüsü, yaşamını yitiren 3 şehit annesi Ayşe Ana’dan övgüyle söz etti

Koalisyon Sözcüsü, yaşamını yitiren 3 şehit annesi Ayşe Ana’dan övgüyle söz etti

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins, Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge Güçleri’nin IŞİD’le mücadeledeki rolüne dikkat çekerek, “Ayşe Ana, IŞİD’le mücadelede 3 oğlu şehit düşen vefalı bir anneydi. Kürdistan’da Ayşe Ana gibi birçok anne var” dedi.

Süleymaniye’de basın toplantısı düzenleyen Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins, Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge Güçleri’nin IŞİD’le mücadeledeki rolü ve geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren 3 şehit annesi Ayşe Ana’dan övgüye söz etti.

Albay Myles B. Caggins, “Kürdistan’da azizlerini şehit veren birçok insan var. Ayşe Ana, IŞİD’le mücadelede 3 oğlu şehit düşen vefalı bir anneydi. Ayşe Ana gibi birçok anne var. Onların rolü bizim için çok önemli ve onları unutamayız” ifadelerini kullandı.

4 binden fazla Peşmerge’nin şehit düştüğünü belirten Albay Myles B. Caggins, “Kendi vatanlarını savunmak için şehit oldular. Onları ve mücadelelerini unutamayız. Tarih de bunu gösteriyor ki Peşmerge IŞİD’le savaşan ilk güçtü” dedi.

Ayşe Ana olarak tanınan Ayşe Taha Osman, 27 Temmuz’da 94 yaşında hayatını kaybetmişti.

Ayşe Ana’nın Peşmerge olan üç oğlu Ahmed Osman, Necat Osman ve Mevlüt Osman 25 Ekim 2014’te Musul’un Zumar ilçesinde IŞİD’le yaşanan çatışmada aynı anda şehit olmuştu.

Ayşe Ana’ya 23 Ocak 2015’te Başkan Mesud Barzani tarafından “Şehitlerin Annesi” lakabı verilmişti.

6 Mart 2015’te ise Avrupa Parlamentosu’nun daveti üzerine Belçika’nın başkenti Brüksel’deki oturuma katılan Ayşe Ana'ya “Dünya Şehitleri Annesi” unvanı verilmişti.

Ayşe Ana, 25 Eylül 2017’de düzenlenen Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nda da oy kullanarak, “Bağımsız Kürt devletini görmeden ölmek istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.