Koalisyon uçakları Rakka’da IŞİD noktalarını bombalıyor

IŞİD çeteleri, Reqa’nın Basil Mahallesi’nde bulunan DSG’nin güvenlik noktalarına saldırdı. Uluslararası Koalisyon uçakları IŞİD çetelerinin bulunduğu noktaları bombalıyor.

Koalisyon uçakları Rakka’da IŞİD noktalarını bombalıyor

IŞİD çeteleri, Rakka’nın Basil Mahallesi’nde bulunan DSG’nin güvenlik noktalarına saldırdı. Uluslararası Koalisyon uçakları IŞİD çetelerinin bulunduğu noktaları bombalıyor.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’yi işgal tehditleri ile birlikte IŞİD çetelerinin hücre yapılanmaları da harekete geçti.

IŞİD çeteleri, saat 02:00 sularında Rakka’nın Basil Mahallesi’nde bulunan DSG’nin güvenlik noktalarına saldırdı. Bölgedeki güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere, çok sayıda IŞİD’in hücre yapılanması üyesi kentteki güvenlik noktalarını ele geçirmeye çalıştı. DSG güçleri ile IŞİD çeteleri arasında kentte şiddetli çatışmalar yaşanırken, Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları da IŞİD çetelerinin bulunduğu noktaları bombalıyor.

Kentteki çatışmalar belli aralıklarla sürüyor.

DSG Basın Sözcüsü Mustafa Bali sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye müdahale tehditlerinin sürdüğü bir anda, uyuyan IŞİD hücreleri SDG'nin Rakka'daki güvenlik üslerine büyük çaplı bir saldırı düzenledi" paylaşımında bulundu.

Menbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derviş de konuya ilişkin IŞİD’in şehrin merkezindeki Basil üssünü kontrol etmek için koordine bir saldırı başlattığını ifade eden Derviş, Basil üssünün hayati öneme sahip bir üs olduğunu söyledi.