Kulis: Sinan Oğan’a bakanlık teklif edildi!

Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda kilit konuma gelen Sinan Oğan’a bakanlık teklifi götürüldüğü öne sürüldü.

Kulis: Sinan Oğan’a bakanlık teklif edildi!

14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanı seçiminde Cumhur ittifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na 5 puan fark atmıştı.

Sinan Oğan da 5 küsurluk oyu ile kilit konuma gelmişti. İkinci turda Sinan Oğan’ın seçmenlerinin kime oy vereceği önem kazandı.

Millet İttifakı’nın Sinan Oğan’ın desteğini kazanmak için hassasiyet gösterdiği göçmenlerle ilgili Göç  Bakanlığı teklifi götürdüğü öne sürülüyor.

Gazetepencere.com’da yer alan iddiaya göre, iki kesimden üst düzey kurmaylar arasındaki görüşmelerde sona gelindi. Oğan’ın Kılıçdaroğlu’nu destekleme noktasındaki pazarlığın özellikle bakanlık talebi üzerinden sürdüğü iddia edildi.

Oğan’ın İçişleri Bakanlığı’nı talep ettiği, Kılıçdaroğlu’nun ise kazanması durumunda yeni kurulacak Göç Bakanlığı’nı Oğan’a teklif ettiği iddia ediliyor.

Masadaki bu iki öneri konusunda henüz bir netleşmenin olmadığı ancak görüşmelerin sonunda bir uzlaşı sağlanacağı ifade ediliyor.