Kürdistan Bakanlar Kurulu'ndan 140'ıncı madde kararı

Dün, Kürdistan Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında toplandı.Başbakanlık web sitesinde yapılan açıklamaya göre toplanıda Irak Federal Mahkemesi’nin Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerin statüsüyle ilgili 140’ıncı maddenin yürürlükte kalmasıyla ilgili kararını değerlendirerek, bakanlardan bir komite oluşturulmasını, söz konusu komitenin Kürdistani bölgelerle ilgili kurulla koordinasyon içinde Bağdat’la Irak Federal Mahkemes’nin 140’ıncı maddesiyle ilgili kararının uygulanması mekanizmasıyla ilgili müzakarelere başlamasını kararlaştırdı.

Kürdistan Bakanlar Kurulu'ndan 140'ıncı madde kararı

Dün, Kürdistan Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında toplandı.

Başbakanlık web sitesinde yapılan açıklamaya göre toplanıda Irak Federal Mahkemesi’nin Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerin statüsüyle ilgili 140’ıncı maddenin yürürlükte kalmasıyla ilgili kararını değerlendirerek, bakanlardan bir komite oluşturulmasını, söz konusu komitenin Kürdistani bölgelerle ilgili kurulla koordinasyon içinde Bağdat’la Irak Federal Mahkemes’nin 140’ıncı maddesiyle ilgili kararının uygulanması mekanizmasıyla ilgili müzakarelere başlamasını kararlaştırdı.

Bakanlar kurulu ayrıca  9'uncu hükümet kabinesinin 8 maddelik reform paketindeki yer alan özellikle vergi sistemini yeniden değerlendirdi. Toplantıda vergisi sisteminin oluşturulması ve halkın yaşam koşullarını gözönünde bulunduran adeletli bir vergi alımının sağlanması konusunda bir mekanizmaya gidilmesi kararlaştırıldı.

Açıklamaya göre toplantı da ayrıca engelli ve özel durumu bulunan vatandaşların maaşları konusunda yaşanan sorunlar ele alınarak, hazırlanan listenin gözden geçirilerek belirlenen 13 bin engelli ve özel durumu olan vatandaşın maaaşlarının verilmesi kararlaştırıldığı kaydedildi.

Toplantının sonunda Dışilişkiler Ofisi'nin durumu ve bir takım özel gündem maddeleri görüşülerek, bazı kararlar alındı. 

Toplantıda içişleri, turizm ve şehircilik ile ilgili diğer bakanlıklar bayram taitilinde Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret edecek turistlerin en iyi şekilde ağırlanması için görevlendirildi.