Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan drone saldırısı açıklaması!

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, başkent Erbil’de dün düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada saldırı kınanırken, "Bu saldırılar Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın düşmanlarına hizmet etmektedir" ifadesi kullanıldı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan drone saldırısı açıklaması!

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, başkentte dün akşam meydana gelen patlayıcı yüklü drone saldırına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de dün akşam meydana gelen, vatandaşların yaralanması ve araçların hasar görmesi ile sonuçlanan terörist saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Başkanlık açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 “Bu tür terörist saldırıların ve olayların tekrarlanmasının bölge istikrarına, bölge genelinde ve Irak’taki siyasi duruma zarar vereceği inancındayız.

Aynı şekilde bu saldırılar Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın düşmanlarına hizmet etmektedir.

Her zaman olduğu gibi, bu tür saldırıların faillerinin bulunması için Kürdistan Bölgesi ile Irak Federal Hükümeti’nin güvenlik kurumlarının işbirliği ve denge içinde hareket etmesi taraftarıyız."

Başkanlık ayrıca uluslararası toplumun ve Irak’ın ilgili taraflarının bu tür saldırıların engellenmesi için ‘ciddi adımlar’ atılması talebinde bulunarak söz konusu saldırıların bölge istikrarı üzerinde büyük etkisi olduğunu vurguladı.

Ne olmuştu?

Dün akşam saatlerinde saat 22:00 sularında Pirmam-Erbil yoluna patlayıcı yüklü drone ile saldırı düzenlenmişti.

Çok sayıda aracın hasar gördüğü saldırıya ilişkin Erbil Sağlık Müdürü Bıjar Musa, Rudaw'a yaptığı açıklamada, "Olayda can kaybı yok. Olay yerine 6 ambulans nakledildi” ifadelerini kullanmıştı.

Kürdistan Bölgesi Anti-Terör Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, başkent Erbil'de saat 21:35'te Pirmam yoluna düşen patlayıcı yüklü bir insansız hava aracı (İHA) sonucu 3 kişi hafif yaralandı, bir restoran ve çok sayıda araç ise hasar gördü.

Drone saldırısı, ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu'nun yeni binasının yaklaşık 5 kilometre uzağında meydana gelmişti.