Kürdistan Bölgesi hükümetinden Türkiye ve PKK'ye çağrı

Kürdistan Bölgesi hükümetinden Türkiye ve PKK'ye çağrı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nin sınır noktalarındaki bombardımanından endişe duyduklarını açıkladı. Adil, Türkiye Hükümeti ve PKK'ye çağrıda bulundu.

Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde Türkiye tarafından sınır bölgelerinde gerçekleştirilen bombardımanlardan büyük endişe duyduklarını kaydederek, bombardımanların sivilerin can ve mal kaybına neden olduğunu belirtti.

Adil, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti, hangi taraftan ve hangi gerekçeyle olursa olsun vatandaşların şehit edilmesini ve can kayıplarını kınıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’ne toprak ve millet egemenliğine saygı göstermesi çağrısında bulunan Adil, PKK’nin de Kürdistan Bölgesi sınırlarında saldırılara neden olmamak için o bölgelerden çekilmesi gerektiğini belirtti.

Adil, Kürdistan Bölgesi’nin komşu ülkelerle dostluk ilişkisi istediğini ve Kürdistan Bölgesi topraklarından da hiçbir ülkeye saldırı düzenlenmesini istemediğini bildirdi.

Hükümet Sözcüsü, bombardımanlarda yaşamını yitiren sivillerin yakınlarına başsağlığı dilerken, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.