Kürdistan Bölgesi'nden "Hepimiz Rojavalıyız" kampanyası

Kürdistan Bölgesi'nden "Hepimiz Rojavalıyız" kampanyası

Güney Kürdistan halkının Girê Spî ve Serêkaniyê halkı ile dayanışmak amacıyla topladığı 22 TIR insani yardım, Sêmalka Sınır Kapısı’ndan Rojava’ya ulaştı.

Güney Kürdistan hükümetine bağlı şirketler ile bölge halkının Girê Spî ve Serêkaniyê’den göç etmek zorunda kalan halk için “Hepimiz Rojavalıyız” sloganıyla başlattığı dayanışma kampanyası devam ediyor. Kampanya çerçevesinde bugün 22 TIR insani yardım, Sêmalka Sınır Kapısı’ndan Rojava’ya geçti.

Kürdistan Parlamentosu Rojavalı göçmenler için kampanya başlattı

Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hêmin Hewramî Rojava Kürdistanı göçmenleri için yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Kürdistan Parlamentosu’ndaki parti başkanvekilleri ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hêmin Hewramî, “ Bugün Parlamentos’daki partilerin başkanvekillerinin bir kısmının katılımıyla 15 Ekim’de Kürdistan Parlamentosu’nun kabul ettiği 12 maddelik görevler çerçevesinde bölgelerine düzenlene askeri saldırılar nedeniyle Kürdistan Bölgesi’ne sığınmış olan  Rojava’daki kardeşlerimize yardım temelinde ulusal kampanyayı başlatıyoruz” dedi.

Hemin Hewramî sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürdistan Parlamentosu Başkanlık Divanı adına, tüm siyasi partilerin parlamenterlerine bu inisiyatifi geliştirdikleri için teşekkür ediyoruz. İnsani ve ulusal görevimiz çerçevesinde bu kampanyayı Kürdistan Parlamentosu’nda başlatmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hêmin Hewramî söz konusu kampanyaya tüm memur ve parlamanterlerin katılacağını Rojavalı kardeşleri için  maddi yardımın toplanacağını dile getirdi.