Kürdistan Komünist Partisi'nden Türkiye Komünist Partisi'ne ‘Şeyh Said’ yanıtı!

TKP Geel Sekreteri Kemal Okuyan’a tepki gösteren KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, “Şeyh Said’e yoldaş diyenlerle biz bir arada olamayız, ittifak olamayız” diyor TKP Sekreteri! Bilinsin ki, biz Kürdistan Komünistleri de Kemalistleri ve işçi sınıfının önderini boğdurarak katleden İttihat Terakki’cileri yoldaş ve önder görenlerle asla İttifak kurmayız!” dedi.

Kürdistan Komünist Partisi'nden Türkiye Komünist Partisi'ne ‘Şeyh Said’ yanıtı!

Türkiye Komünist Partisi (TKP), dün Ankara Atatürk Spor Salonu’nda “Büyük Halk Buluşması” düzenledi.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, burada konuşma yaparak seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Okuyan "Biz Türkiye Komünist Partisi’yiz, açık sözlüyüz, komünist olmaktan gurur duyuyoruz. Komünist olduğumuzu söyleyerek, çalışarak, çabalayarak iktidara geleceğiz” dedi.

“Şeyh Sait’e yoldaş diyenlere, biz yoldaş diyemeyiz”

Okuyan, HDP ile ittifak yapmama konusunda ise “HDP’li yöneticiler ve HDP, kurumsal olarak belli aralıklarla TÜSİAD yani Türkiye’de patronların en önemli, en büyük, en güçlü ve en tehlikeli örgütüyle sürekli görüşüyor. Bizim için TÜSİAD, mücadele edilmesi, karşı durulması gereken düşman bir örgüttür. Biz Türkiye’de, emekçi halka karşı her türlü suçu işlemiş bir siyasi örgütle yan yana gelmeyiz. Yan yana gelenlerle de müttefik olmayız, ittifak kurmayız. Laiklik diyoruz, cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak diyoruz. TKP’nin ilkelerinde, kavgasında bunlar yazıyor. Peki Şeyh Sait ne, mollalar ne? Şeyh Sait’e yoldaş diyenlere, biz yoldaş diyemeyiz, ittifak olamayız. NATO’ya hayır diyemeyenlerle de TKP ittifak olamaz” açıklamasında bulundu.

“Biz asla İttihat Terakkicileri yoldaş görenlerle ittifak kurmayız”

Bunun üzerine Okuyan’a sosyal medya üzerinden çok sayıda olumlu ve olumsuz tepki gösterildi.

Öte yandan Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek de Okuyan’a tepki gösterdi.

Çiftyürek, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Şeyh Sait’e yoldaş diyenlerle biz bir arada olamayız, ittifak olamayız” diyor TKP Sekreteri!

Bilinsin ki; Biz Kürdistan Komünistleri de Kemalistleri ve işçi sınıfının önderini boğdurarak katleden İttihat Terakki’cileri yoldaş ve önder görenlerle asla ittifak kurmayız!”