Kürdistani Partiler: Türkiye, Kerkük saldırısını destekledi

Kürdistani Partiler: Türkiye, Kerkük saldırısını destekledi

Diyarbakır’da bir araya gelen Kürdistani partiler, Irak Ordusunun İran destekli Heşdi Şabi milisleri ile birlikte Kerkük'ü işgal etmesini kınayarak Türkiye'yi de eleştirdiler. Türkiye’yi Kerkük saldırısına sessiz kalmakla yetinmeyip birebir desteklemekle suçlayan Kürdistani partiler, Efrin’e yönelik saldırı girişimlerine de değinerek, olası bir saldırı karşısında tüm Kürtlerin bir olacağını belirttiler.

Live Suit Otel’de yapılmak istenen ancak Diyarbakır Valiliği'nin izin vermemesi üzerine PAK Diyarbakır il binasında düzenlenen basın toplantısına toplantıya Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Demokrat Parti-Türkiye (PDK-T), Partiya Azadiya Kurdistan (PAK) ve Azadi Hareketi katıldı. 

Toplantıda konuşan Azadi Hareketi Sözcüsü Ayetullah Aşitî, Kürt halkının bu tür politikalara karşı diz çökmeyeceğini belirterek, AKP Hükümeti'nin "terörle mücadele" adı altında Kürtlerle mücadele ettiğini söyledi. Hazırlanan ortak metni okuyan PSK Genel Başkanı Mesut Tek ise, IŞİD Hewler’e yöneldiğinde Türkiye'nin sessiz kaldığını dile getirerek, "Ama bugün sessiz kalmakla yetinmiyor, işgal harekatını birebir destekliyor” dedi. Federal Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül'de referandumda halkın büyük oranının "Evet" dediğini hatırlatan Tek, İran ve Irak’ın bir an önce Kerkük’ü terk etmesi gerektiğini söyledi. 

'Afrin'e yönelik olası saldırı karşında Kürtler bir olacaktır'

Açıklamanın ardından gazetecilerin Afrin ile ilgili bir sorusunu yanıtlayan PDK-T Genel Başkanı Sertaç Bucak, Kürt kentlerine yönelik hiçbir saldırıyı kabul etmediklerini vurgulayarak, Türkiye’nin Afrin’e saldırmaması gerektiğini belirtti. ÖSP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek de, olası bir Afrin saldırısında tüm Kürtlerin bir olacağını söyledi.