Kürt gazetecilerden ABD ve AB'ye çağrı

Türkiye'nin, Suriye Demokratik Güçleri'nin denetimindeki Fırat'ın doğusuna yönelik 9 Ekim'de başlattığı askeri harekat sürerken, ABD ile Rusya'nın araya girmesiyle ateşkes ilan edildi.

Kürt gazetecilerden ABD ve AB'ye çağrı

Bölgede yaşanan sıcak çatışmalar yerini diplomasiye bırakırken, Kürt gazeteciler, Amerika ile Avrupa Birliği hükümet ve devlet başkanlarına, Avrupa Parlamentosu üyelerine bir çağrı metni gönderdi. Gazeteciler, "Özerk yönetimi tanıyın, Suriye barış sürecine Kürtlerin dahil edilmesi için adım atın" çağrısında bulundu. 

267 Kürt gazetecinin imzasının bulunduğu mektupta, sivillerin, gazetecilerin ve IŞİD'e karşı savaşanların yaşamını yitirdiği belirtildi.

"Bağımsız gözlemciler, Türk ordususun uluslararası sözleşmelerle yasaklanan fosfor bombası kullandığını dile getiriyorlar" ifadelerin yer aldığı mektupta, Türk devletinin saldırılarına paralel olarak IŞİD'in  canlandığına dikkat çekildi. ABD'nin saldırılara onay veren politikasına tepki gösteren Kürt gazeteciler, şu çağrıda bulundu:

"Kuzey-Doğu Suriye'nin askeri savaş uçaklarına kapatılmasını; Türk ordusunun ve ona bağlı cihadist çetelerin işgal ettikleri topraklardan çekilmesi için BM ve NATO nezdinde girişimlerde bulunulmasını; Özerk yönetimin resmen tanınmasını; Suriye barış sürecine Kürtlerin dahil edilmesi için adım atmanızı talep ediyoruz."