YNK: "Türkiye’ye artık sert bir cevap verilmeli"

YNK: "Türkiye’ye artık sert bir cevap verilmeli"

YNK Irak Parlamentosu Grubu, Türkiye’nin dün Süleymaniye’nin Kunemasi piknik bölgesinde gerçekleştirdiği hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Irak Parlamentosu Grubu, Türkiye’nin dün Süleymaniye’nin Kunemasi piknik bölgesinde gerçekleştirdiği hava saldırısı ile Irak’ın egemenliğinin ihlal edildiğini açıkladı.

Açıklamada, saldırı ile Irak’ın egemenliğinin ihlal edildiği ve daha önce Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi’ne nota veren Irak hükümetine saygısızlık olduğu belirtildi.

YNK Grubu, parti başkanlığına çağrıda bulunarak, Türkiye’ye bir an önce sert bir cevap verilmesi ve saldırıların durması için ciddi bir şekilde tavır alınması istendi.

YNK ayrıca, Dışişleri Bakanlığı ve Irak’ın BM Temsilcisine çağrıda bulunarak, askeri operasyonların durması ve operasyonlar sonucu mağdur olan sivillere tazminat ödenmesi kararının alınması için BM Güvenlik Konseyi’nin acil toplantıya çağrılması talebinde bulundu.

Açıklamada, bir hukuk komisyonunun kurularak Türkiye hakkında uluslarararası mahkemelerde şikayet başvuru yapılması istendi.