Mardin ve Diyarbakır’da Kürtçe seçmeli dersler engelleniyor!

Kürtçe'nin en yoğun konuşulduğu ve okullarda en fazla tercih edildiği kentlerin başında gelen Mardin'in Kızıltepe ilçesinde kimi okullarda seçmeli ders formları dağıtılmadığı tespit edildi.

Mardin ve Diyarbakır’da Kürtçe seçmeli dersler engelleniyor!

Artıgerçekte yer alan habere göre, Mardin Kızıltepe'de seçmeli ders formları bazı okullarda verilmezken, kimi okullarda ise öğrencilere önceden işaretlenmiş formlar verildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Mardin Şubesi yaptığı tespitlerde Kızıltepe Süleyman Demirel Ortaokulu ile İstiklal Ortaokulu'nda formların dağıtılmadığı ortaya çıktı. Formları dağıtmayan okul idaresinin öğrenciler yerine kendilerinin tercihleri belirlediği tespit edildi.

Eğitim Sen Mardin Şubesi konuya dair yaptığı açıklamada, suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Mardin'de Kürtçe düşmanlığını kendilerine görev edinmiş okul idarecileri suç işlemektedir" ifadesini kullandı.

Öte yandan Diyarbakır’da da benzer durumların yaşandığı ortaya çıktı.

Eğitim Sen Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş, bazı okullarda idareciler tarafından Kürtçe dersi seçiminin fiili olarak engellendiğini ve öğrencilerin din dersine yönlendirildiğini söyledi.