Mazlum Abdi'den operasyon tehditlerine karşı aktörlere ‘gerilimi azaltma’ çağrısı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik operasyon tehditlerine karşı aktörlere “gerilimi azaltma” çağrısı yaptı.

Mazlum Abdi'den operasyon tehditlerine karşı aktörlere ‘gerilimi azaltma’ çağrısı

Türkiye’nin Rojava ve Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyon tehdidine ilişkin bir açıklama da DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’den geldi.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Mazlum Abdi, “Kuzey Suriye üzerinde yüksek risk oluşturan yeni Türk tehditlerinden endişe duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Abdi, herhangi bir saldırının “Suriye’yi böleceği, yeni bir insani krize yol açacağı” ve IŞİD’e karşı yürütülen mücadeleyi “olumsuz” yönde etkileyeceğini belirtti.

DSG Genel Komutanı, Türkiye’nin operasyon tehdidine karşı aktörlere “gerilimi azaltma” çağrısında bulundu.

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin açıklaması şu şekilde:

“Kuzey Suriye üzerinde yüksek risk oluşturan yeni Türk tehditlerinden endişe duyuyoruz. Herhangi bir saldırı Suriyelileri bölecek, yeni bir insani kriz yaratacak, bölgenin esas sakinlerini ve yerinden edilmiş insanları yeniden yerinden edecek. Bu yeni tırmanış, IŞİD'e karşı yürüttüğümüz harekâtı da olumsuz yönde etkileyecek.

Aktörleri yeni trajedileri önlemeye ve gerilimi azaltmayı desteklemeye çağırıyoruz.”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada Tel Refat ve Minbic’e yönelik operasyon yapacaklarını söyledi.