Menbiç'te 3 kişilik uyuyan hücre yakalandı

Menbiç huzur ve güvenliği provoke etmek amacıyla bombalama eylemi hazırlığı içindeki uyuyan bir hücrenin yakalandığı bildirildi.

Menbiç'te 3 kişilik uyuyan hücre yakalandı

Menbiç huzur ve güvenliği provoke etmek amacıyla bombalama eylemi hazırlığı içindeki uyuyan bir hücrenin yakalandığı bildirildi.

Menbiç Askeri Konseyi'ne bağlı terörle mücadele biriminin eylem hazırlığı içerisindeki terörist bir hücreyi yakalamak ve bunların hedefindeki noktaları tespit etmek için günlerce sıkı bir şekilde çalıştıkları dile getirilen Menbiç Konseyi haberinde, "Fırat Kalkanı" harekatı bünyesindeki örgütler tarafından finanse edilen hücreyi yakalamayı başardıkları belirtildi.

Yakalanan hücre elemanları ile birlikte bombalı saldırılarda kullanılmak üzere bomba yapımında kullanılan ekipman ve mayınların da ele geçirildiği dile getirilen haberde yapılan sorgulama sonrasında hücrenin Menbiç Askeri Konseyi askeri yönetimini hedefleyecekleri öğrenildi.

Ele geçirilen hücre elemanlarının kimlikleri ve görevlerinin de paylaşıldığı haberde Menbiç Askeri Konseyi'nin anti-terörizm biriminin her türlü terörist girişime karşı mücadele edeceği dile getirildi.

1- Hücre komutanı: Ebdul Hanan El Ahmed İbn Ali
Lakabı Ebu Ali
Yaş: 45 yaşında
Görevi: Görevi, mayınları patlatmak ve bu görevleri yerine getirmek için bireyleri görevlendirerek Askeri Konsey liderliğini öldürmek.

2- Hücre üyesi: Abdul Latif Muhammed Molla
Lakabı: Ebu Jamal
Yaşı: 40
Görevi: Patlayıcı madde ile susturucu takılmış tabancaları gizlemek

3- Hücre üyesi: Muhammed Halef Süleyman Jali
Yaşı: 71 yaşında
İşi: Çiftçi
İkamet: Menbiç

Sahip oldukları ekipman:
- Susturuculu tabanca
- Tam ekipmanlı ve uzaktan kumandalı 6 adet patlayıcı
Alternatif olarak gıdaya zehir koymak planına yönelik çalışma