Mesrur Barzani ile Mevlüt Çavuşoğlu telefonda görüştü

Başbakan Mesrur Barzani ile Türkiye Dışişleri Balanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu akşamki Erbil Uluslararası Havalimanı ve Başika'daki Türk askeri üssüne yönelik saldırılar ile ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Mesrur Barzani ile Mevlüt Çavuşoğlu telefonda görüştü

Mesrur Barzani ile Mevlüt Çavuşoğlu bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Barzani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bu akşam Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüm. Erbil ve Başika'da bu gece meydana gelen terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Soruşturma devam ederken yakın temasta kalma konusunda anlaştık” dedi.

Bu akşam Erbil Uluslararası Havalimanı ve Başika’daki Türk askeri üssüne yönelik aynı saatlerde roketli saldırılar düzenlendi.

Başika’da 1 Türk askeri hayatını kaybetti

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Başika’daki askeri üsse yönelik saldırıda bir askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca iki roketin isabet ettiği üssün yakınındaki köyde de iki kızkardeş yaralandı.

Erbil Uluslararası Havalimanı’na yönelik TNT yüklü drone ile gerçekleştirilen saldırıda ise herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Başbakan Barzani’den Kürdistan Bölgesi sınırındaki güçlere sert uyarı

Barzani saldırıların ardından yaptığı açıklamada, “Bu geceki Erbil Uluslararası Havalimanı ve Basika'daki Türk askeri üssüne yönelik terör saldırılarını ve saldırıların arkasındaki terör grubunu en sert şekilde kınıyorum” dedi.

Barzani, Irak güvenlik güçleri bünyesinde resmi olarak faaliyet göstermeyen silahlı grupların Kürdistan Bölgesi sınırından çekilmesi gerektiği uyarısında bulundu.