Mesrur Barzani: Kürtleri büyük bir tehlike bekliyor

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, ''Kürdlere tarih boyunca ihanet edildi. Kürdler, bağımsızlığını kazanmadığı sürece bölgedeki anlaşmalara kurban edilecek'' dedi.

Mesrur Barzani: Kürtleri büyük bir tehlike bekliyor

Duhok Amerikan Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kürdistan'ın bağımsızlığı önündeki engeller ve koşullar' konulu konferansta konuşan Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Bağımsızlık konferansının, atam adına açılan (Mela Mistafa Barzani) bir üniversitede tartışılması bizim için büyük bir onurdur ifadelerini kulandı.

Bölgede imzalanan anlaşmalara kurban ediliyoruz

Mesrur Barzani, Millet olarak bağımsız olmamız gerekiyor. Bağımsız olmadığımız sürece geleceğimiz belirsiz. Bu şekilde, bölgede imzalanan anlaşmalara kurban ediliyoruz' şeklinde konuştu.

Kürdlere tarih boyunca ihanet edildi diyen Mesrur Barzani, Kürdistan'da her insanın sömürge olmasından kaynaklı bir hikayesi vardır şeklinde konuştu.

Irak, Kürdistan'ın bağımsızlığını bir çözüm yolu olarak kabul etmeli

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Irak hükümeti, Kürdistan Bölgesi'nin bağımsızlığını bir çözüm yolu olarak kabul etmelidir. Geçtiğimiz yüzyılda Kürdlere eşit yaklaşılmamış ve Irak'ta yaşayan bileşenlerin Bağdat'a inancı kalmamıştır.