Mesrur Barzani: Yarın halkımızın çıkarına bir karar vereceğiz

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, halkın anayasal haklarının savunulması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Yarın Bakanlar Kurulu toplantısında, Kürdistan Bölgesi halkının yararına bir karar verilecek” dedi.

Mesrur Barzani: Yarın halkımızın çıkarına bir karar vereceğiz

Başbakan Mesrur Barzani, Erbil’deki bir camide düzenlenen iftar programına katıldı. Programa, iş adamları ile tanınmış şahsiyetler ve ülke temsilcileri katıldı.

İftar öncesi açıklamalarda bulunan Başbakan, maaşların ödenmemesi nedeniyle yaşanan olumsuzluk karşısında vatandaşların gösterdikleri direnç ve sabırdan dolayı bir kez daha teşekkür etti.

Taraflara parti ve kişisel çıkarlarından vazgeçme çağrısında bulunan Başbakan Barzani, sorunların çözümü ve Kürdistan Bölgesi halkının anayasal haklarının savunulması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Yarın gerçekleştirilmesi planlanan Bakanlar Kurulu olağan toplantısına işaret eden Başbakan Barzani, “Yarın Bakanlar Kurulu toplantısında, Kürdistan Bölgesi halkının çıkarına bir karar verilecek” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani, konuşmasında Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki sorunların sadece maaş meselesinden ibaret olmadığını belirterek, çözülmesi gereken onlarca konu ve anayasal hak olduğunu vurguladı.