Mesud Barzani'nin Eylül Devrimi'nin yıldönümü mesajı: Kürdistan halkı 25 Eylül'de yeni bir tarih yazacak

Mesud Barzani'nin Eylül Devrimi'nin yıldönümü mesajı: Kürdistan halkı 25 Eylül'de yeni bir tarih yazacak

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Büyük Eylül Devrimi'nin 56. yıldönümü vesilesiyle mesaj yayımlayarak, "Kürdistan halkı "bağımsızlığa evet" şiarı ile 25 Eylül'de yeni bir tarih yazacak." dedi. 

Kürdistan halkının özgürlük ve bağımsızlığını bütün dünyaya duyuracağı 25 Eylül'e iki hafta kalmasına denk bir tarihe rast geldiğinin vurgulayan Başkan Barzani, 25 Eylül bağımsızlık referandumunun Eylül Devrimi'yle birlikte diğer bütün devrimlerin hediyesi ve ödenen bütün bedellerin ürünü olduğunu ifade etti.

Diğer bütün devrimlerle birlikte Eylül Devrimi'nin tek amacının özgürlük ve bağımsızlık olduğunun altını çizen Başkan Bazani, i. Başkan Barzani mesajında şunları söyledi:

Bütün Dünya ve dünya siyasetinin karar merkezleri, Kürdistan halkının özgürlük haykırışına kulak vermeli. 182 bin Enfal kurbanı, 5 bin Halepçe şehidi ve on binlerce yaralısı, 8 bin Barzani'nin Enfal'i ve 12 bin Feyli Kürd gencin şehit edilmesi görülmelidir. Halkımızın evlatlarının kanı boşa akmamıştır. Bunun için 25 Eylül'de "bağımsızlığa evet" diyerek dünyanın vicdanına seslenelim.

Başkan Barzani mesajının sonunda 56. yıldönümünde Büyük Eylül Devrimi'nde canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşmış tüm Kürdistan halkının evlatlarını anarak, "Kürdistan'ın kahraman Peşmergelerine ve vefakar Kürdistan halkına selam olsun." dedi.