Meteorolojiden 5 il için 'sarı' kodlu uyarı

Meteoroloji 5 il için “sarı” kodlu uyarı verdi.

Meteorolojiden 5 il için 'sarı' kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; bugün Karadeniz, Akdeniz ve bölge illerinde kuvvetli sağanak beklenirken, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van için de "sarı" kodlu uyarı verildi.

Hava sıcaklığının ise kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Güncel hava durumu tahmin raporuna  göre, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu olurken, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları, doğu kentlerinde, Tokat, Bingöl, Mardin, Siirt ve Batman çevreleri, Amasya'nın kuzey ve Urfa'nın güney ilçeleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Mersin, Adana 'nın güneyi ile Hatay'ın batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ağrı, Iğdır ve Kars çevreleri ile Erzurum’un güneydoğusu ve Van’ın kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji tarafından Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van için "sarı" alarm verildi.

Hava sıcaklığının; kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında, güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.